Intrebari

Ce se intimpla in cele 21 de zile ale programului ?

21 de zile reprezinta perioada demonstrata stiintific in care un om isi poate forma un nou obicei. De aceea, am ales sa structuram Programul THECODE in 21 de zile / 3 saptamini.

Cele 3 saptaminiΒ  sunt impartite dupa principii bine determinate, pentru a creste eficienta si rezultatele participarii la program.

Saptamina 1 este dedicata pregatirii organismului in vederea reducerii efectelor secundare ale ajustarilor pe care organismul le traieste in primele zile de program. Punem la dispozitia participantilor un set de reguli bine definite, pentru aceasta prima saptamina, care, daca sunt respectate, duc la rezultate extraordinare si o participare mult mai usoara si placuta in tabara.

Saptamina 2, sau tabara efectiva, reprezinta centrul Programului THECODE. Petrecem impreuna 7 zile, la munte, la Fundata, intr-un cadru exceptional, dedicat noua in intregime. Zile pline de activitati, de dimineata pana seara, un protocol alimentar de ultima generatie, educatie, 12 tipuri de exercitii fizice special create pentru a favoriza si accelera procesele naturale de detox ale organismului, echilibrare emotionala si reducerea stresului.

Urmeaza Saptamana 3, care, in ciuda aparentelor, este Saptamana cea mai grea. Pe baza unui set strict de reguli si meniuri zilnice, se pregateste intoarcerea organismului catre o alimentatie fundamental construita cu alimente solide.

Pentru a veni in intimpinarea acestor greutati, am creat un modul special de Re-Integrare, in care avem grija sa ai la dispozitie meniuri absolut delicioase create de o finalista MasterChef, pentru a transforma provocarile acestei saptamini intr-un adevarat festin de sanatate.

Ce se intimpla dupa tabara THECODE ?

Viata incepe in culori noi πŸ™‚

Serios, nu glumim. In primul rand vei arata altfel. Asta se vede cu ochiul liber si va fi generatoare de multe zambete fericite. Vei simti altfel, vei fi mai calm si mai prezent in viata ta. Papilele tale gustative iti vor transmite senzatii noi ( sa vezi ce gust au fructele si legumele dupa tabara πŸ™‚ ) pentru ca in cele 7 zile de program, memoria gustului dispare. Vei putea face alegeri mai sanatoase pentru tine.

Totusi, saptamina de dupa tabara este grea. Noi ii spunem cea mai grea saptamina din program. De ce ? Pentru ca dispare echipa THECODE, dispare organizarea minutioasa si precisa, apare viata, job-ul, familia, prietenii, in general chestiile care nu iti permit sa ai grija de tine πŸ™‚

SI tu chiar trebuie sa ai grija de tine. Dupa tabara, organismul tau este intr-o Nirvana de fericire, dar o Nirvana delicata. Nu trebuie sa o zgudui cu o shaorma ” cu de toate ” cum pleci din tabara, pentru ca iti vei face rau. Si e pacat de toata munca si efortul depus in tabara.

Asa ca noi iti dam un plan detaliat de integrare, pentru saptamina post-tabara. Un plan care contine planuri de mese, pe ore, componente si alternative ( daca te plictisesti ). Un plan care trebuie respectat cuvant cu cuvant pentru a permite re-obisnuirea organismului cu alimentatia solida.

Cum arata locul in care suntem cazati ?

Ei bine, Padina Ursului este un loc fabulos. De ce spunem asta ? Doar daca am tine cont de faptul ca nu am gasit ceva similar in tot sudul Romaniei, de la Turnu Magurele pana la mare, Giurgiu pana la Balea Lac.

Pentru programul nostru, am cautat ” ceva ” care sa raspunda la multe criterii, aparent contradictorii πŸ™‚ Vroiam liniste, o zona fara turisti, gratare, manale si mic, camere frumoase si musai cu paturi separate ( de ce oare turismul in Romania e bazat pe paturi matrimoniale πŸ™‚ ) si nu in ultimul rand, o baza logistica de top, pentru organizarea si functionarea ” bucatariei ” programului. Intimitate, un spatiu privat, inchis pe durata programului, in care nu au access decat participantii la program si nimeni in plus.

Ei si dupa ce am batut noi tara in lung si lat, tot nu am gasit nimic. Noroc cu prietenii de pe Facebook care ne-au sarit in ajutor.

Padina Ursului ( www.padinaursului.com )este o pensiune-hotel de 5***** ( bine, margarete romanesti ). Nu ai ce sa iti doresti mai mult. Oameni primitori, loc de vis, conditii minunate. Probabil, daca citesti postul asta, ai fost pe pagina noastra de FB si ai vazut poze cu privelistea. Zen de Romania ii spunem noi. Uite, intra aici sa vezi despre ce vorbim.

Pana atunci, uite cum arata camerele si pensiunea.

Ce facem daca vremea e urata ?

Ei bine, uite cam cum arata un rasarit de soare in timp ce noi ne vedem de programul nostru.

Rasarit de soare

Rasarit de soare in THECODE ( Fundatica )

In peste un an si jumatate de activitate la Fundatica, vremea a fost aliatul nostru de fiecare data. E drept ca asta nu e o garantie, pentru ca suntem la munte si putem avea suprize de fiecare data. O ploaie mocaneasca, ceata, sau cer neguros. Ca temperatura, e mult mai racoare decat la oras, mai ales noaptea.

Asa ca e bine sa ai haine ca pentru la munte. Ceva usor de ploaie / vant. Ceva calduros. Tricouri suficiente si tot asa – stai linistit iti trimitem o tona de informatii ” logistice ” in saptaminile dinaintea taberei.

Exista contra-indicatii pentru participarea la THECODE ?

Pentru noi, ca organizatori, cea mai importanta prioritate este o participare sigura, sanatoasa si fara accidentari, pentru toti participantii la Programul THECODE. Nu facem rabat de la acest principiu si nu cautam compromisuri.

Pentru a putea evalua participarea de catre personalul medical THECODE, solicitam trimitere sau scrisoare medicala de acord de participare, cu parafa si si semnatura medicului curant, pentru potentialii participanti ce indeplinesc oricare din conditiile de mai jos :

  • au trecut printr-o operatie chirurgicala in ultimele 12 luni
  • sufera de boli cu un caracter infectios, afectiuni ale inimii sau sangelui
  • sunt sau au fost sub tratament activ cu citostatice
  • sunt gravide sau alapteaza activ
  • au alergii active, chiar si sub control medicamentos
  • sint diabetici
  • au osteoporoza sau orice afectiuni ale sistemului osos
  • sufera de afectiuni ale sistemului nervos, sub tratament activ

Este greu programul sportiv din THECODE ?

Programul sportiv pe care il aplicam in cadrul THECODE este rezultatul a peste 20 de ani de experienta locala si internationala in industria de fitness si este construit in jurul a 12 codificari precise de antrenament, inovatie unica in lume.

Sint grele ? Cam sunt, pentru ca in THECODE ne concentram printre altele pe scoaterea individului din zona lui de confort cea mai mare : sedentarismul. Un corp care nu se misca este un corp care se pierde incet incet ( intentionat nu am folosit cuvinte mai grele πŸ˜‰ Partea buna ca peste 320 de participanti la program l-au terminat in proportie de 100%, avand varste intre 16 si 63 de ani. Asadar, nu e imposibil πŸ™‚

Dar, focusul nostru #1 este o experienta sigura, sanatoasa si placuta pentru participantii la programul nostru. De aceea, aplicam in toate componentele THECODE, inclusiv in structura sportiva, un principiu pe atat de puternic, pe cat de simplu : Supra-Incarcarea Progresiva…

Acest principiu, pe care il explicam pe larg in cadrul seminariilor de educatie din THECODE, asigura o abordare echilibrata, realista si potrivita pentru conditia fizica a fiecarui participant.

Care este programul exact al fiecarei zile ?

Ei bine, raspunsul pe larg il oferim doar participantilor la Programul THECODE. Este plina Romania de initiative plagiative de tip copy-paste si nu ne tenteaza sa le alimentam.

Dar, pe scurt totusi : programul fiecarei zile incepe la 06.30 ( a.m., da ) si se incheie undeva in jur de 21.30 ( p.m. ) . In timpul zilei, exista 2 ore de odihna / somn, la ora 14.00. Sunt foarte importante pentru echilibrarea energetica si recuperarea dupa efort, de aceea nu incurajam irosirea lor pe alte activitati ( a se citi : a suna la birou, a lucra la un contract, sau chestii din astea, de business ). Sunteti in THECODE pentru a va oferi un bine-meritat reset. Asa ca… ” log-off”

O sa imi fie foame in timpul taberei ?

Dieta din timpul taberei THECODE este o dieta 100% lichida. Da, doar sucuri ( foarte foarte proaspete ) din legume si fructe. Absolut nimic solid.

Diferenta mare fata de o dieta normala de om ” modern ” este ca protocolul nutritional THECODE iti ofera toti nutrientii de care organismul tau are nevoie. Practic, te hranim cu vitamine, minerale, aminoacizi, fibre si cam tot ceea ce iti trebuie sa traiesti sanatos.

Ca si numar de calorii, mesele din cadrul unei zile sint in valoare de 1400 calorii. Dar structura lor din punct de vedere al nutrientilor este ceea ce face diferenta.

Daca te ajuta, aceasta intrebare este de departe cea mai populara pe care o primim in cadrul procesului de inscriere. Si este si prima care isi capata raspunsul real, dupa prima zi de program.

Nu o sa iti fie foame, din contra, vei avea extraordinar de multa energie πŸ™‚ Mult mai multa decat banuiesti acum πŸ™‚